Informatat e nevojshme mbi profilin e Devolli Corporation, Të gjitha informatat rreth korporatës, misionit, historikut dhe vlerat e kompanis mund ti gjeni këtu...

Devolli Corporation

Follow us :

Blog

Ambasadori i Francës, Olivier Guerot, viziton Devolli Corporation

Ambasadori i Francës, Olivier Guerot, është përfaqësuesi i radhës i korit diplomatik të akredituar në Kosovë, i cili ka vizituar ambientet e njërës prej korporatave më të mëdha në rajon, Devolli Corporation.

I pritur nga aksionari, Shkëlqim Devolli, dhe anëtari i bordit, Adriatik Kelmendi, diplomati ka qëndruar në hapësirat e fabrikës Comodita në Gjakovë, si dhe M&Sillosi në Xerxë.

Ambasadorit francez i është treguar në praktikë i gjithë procesi prodhues që ndodhë në këto dy fabrika, të cilat janë më të mëdhatë në rajon me kapacitetet e veta, kurse është diskutuar edhe për nivelin e bashkëpunimit të njësive të Devolli Corporation me kompanitë evropiane, veçanërisht ato nga Franca.

“Duke parë nga afër se çfarë potenciali kanë këto dy fabrika, që nga Kosova bashkëpunojnë me botën, do të dëshiroja që edhe bashkëpunimi me kompanitë franceze të ishte shumë më i madh se që është momentalisht“, është shprehur diplomati Guerot.

Aksionari Devolli i ka treguar mysafirit se cili ka qenë rrugëtimi i deritashëm i Devolli Corporation deri më tash, si dhe për planet për të ardhmen.

“Ne dëshirojmë që ta ndryshojmë mënyrën se si shihet Kosova nga jashtë. Nga një vend që ka dalë nga lufta, tash të njohet si një vend prej nga vijnë prodhime cilësore, konkurrente me tregjet evropiane“, ka theksuar Devolli.

Edhe ambasadori francez edhe sipërmarrësi kosovar janë pajtuar se duke pasur thellim të bashkëpunimit ekonomik dhe tregtar të kompanive nga Kosova dhe atyre nga Franca, do të fitonte në peshë edhe marrëdhënia e përgjithshme ndërmjet të të dyja vendeve.