Потребните информации за профилот на Devolli Корпорација, сите информации во врска со корпорацијата е мисија, историјата и вредностите на компанијата може да се најде тука...

Devolli Corporation

Следете нè на:

Блог

Devollët, и Elkos донира половина милион евра во објекти за луѓето на Косово

Три компании на големи бизнис на Јавноста, Devolli Корпорација, Devolli Група и Elkos Група, се здружија силите за да се донира прехранбени производи и други производи за помош на граѓаните, во време кога Косово се соочува pandeminë на вирусот, Covid-19.

Под мотото, "Скала pejanë на Косово, и од денес ќе започне со дистрибуција на пакети, кои ќе вклучуваат 300 тони брашно "Finesa", на 33 палети со млеко, "Vita", како и 33 палети на течности "Танго".

Во прилог на ова, "Comodita" тоа е доставен до владата на Косово со износ од 100 илјади на maskave одбранбен еден, еден илјади душеци, и пет илјади опремена да ги задоволи потребите на karantinave да се направи, или за други состојби на итен случај, според потребите на земјата.

Подарок парцели на храна, чија вредност е околу 500 илјади евра, ќе бидат направени во престој на Косово е различно, и според распоред за да се утврди, со цел да се има корист, колку многу семејства.

Во прес-конференција на претставници на оваа иницијатива, "Претприемачи pejanë за Косово", се одржа на час 16:00 часот, во Pejë / peć.

Devolli Корпорација, Devolli Група и Elkos Група во роденден тоа е ситуација создадена од страна на coronavirusin се да бидете како брзо и лесно како е можно, и дека на граѓаните на Косово не страда од недостатоци на сите предмети, jetikë.